Wat is de reden dat veel mensen, jij ook wellicht, dit nooit tegen zichzelf zeggen? Terwijl van jezelf houden  de sleutel betekent tot een veel makkelijker en leuker leven. En van daaruit kun je pas van een ander houden…put yourself on the first place…Zoals Harry Jekkers het zo mooi verwoordt:

“Wie van zichzelf houdt,

Die geeft pas echt iets kostbaars,

Als hij “ik hou van jou”

Tegen een ander zegt.”

Je hoeft niet perfect te zijn en ook niet altijd perfect te handelen. Verlang dit ook niet van jezelf; “Het is wat het is”en dat is oké.

Zet voor jezelf eens op papier wat nu ECHT  belangrijk is voor jou, wat zijn jouw 5 kernwaarden, welke normen en waarden gelden voor jou? Om je een voorbeeld te geven, zal ik vertellen wat de mijne op dit moment zijn.

 

Openheid

Passie

Vertrouwen

Humor

“Zijn”

Vraag je daarna af hoe goed jouw kernwaarden passen in het leven wat je leidt. Je begeeft je in verschillende systemen. Hoe goed past het binnen jouw familie, sportvereniging, vriendengroep, werk, school?? Doe je de dingen vanuit jezelf, dat wat goed voelt voor jou? Of pas je jezelf aan je omgeving aan en de normen en waarden die zij hanteren? Wanneer ben je dan lief voor jezelf? En hoe wil je dat anderen je liefhebben? Als jezelf, of een aangepaste versie van jezelf?

Wil je tips om (nog) meer van jezelf te houden? Download dan mijn gratis eBook

Het eBook is naar je onderweg. Bekijk je inbox en bevestig je download.