Heb je al zoveel geprobeerd, maar kom je maar niet van je mentale en/of fysieke klachten af?

Hypnotherapie kan je helpen

Boek je eerste sessie

Herken je je hierin?

Dat je maar in cirkeltjes blijft bewegen en niet echt verder komt?

Dat je maar blijft praten over dingen, maar dat je nog steeds last hebt van je problemen?

Heb je al veel aan jezelf gewerkt, maar kom je niet bij het echte thema waar je zo mee zit?

Heb je fysieke klachten en besef je dat dit ook een onderliggende mentale oorzaak heeft?

Grote kans dat hypnose je kan helpen!

Hypnose? Is dat niet heel gevaarlijk? Ben je dan niet volledig alle controle kwijt?

Dat is wel wat veel mensen denken, als ze ooit hypnose op tv gekeken hebben. Het tegenovergestelde is waar! Hypnotherapie is een hele mooie en veelgebruikte techniek om in diep contact te komen met jezelf.

Je bent vaker ‘onder hypnose’ dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…
Je herkent vast de volgende situatie. Je bent onderweg naar een voor jou bekende bestemming…. En dan opeens besef je je dat je er al bent. Terwijl je je helemaal niet bewust bent van het feit dat je dat hele stuk al afgelegd hebt. Je ging als het ware op de automatische piloot. Dit is eigenlijk al een vorm van hypnose. Helemaal niet eng dus!

Hypnotherapie: het pellen van de ui

Je moet het zo zien. Vanaf jouw conceptie (en daarvoor eigenlijk al), heb je heel wat dingen meegemaakt. Leuke en minder leuke dingen. Al die gebeurtenissen hebben jou gevormd tot wie je nu bent, bewust en onbewust. Het heeft ervoor gezorgd dat je hebt kunnen “overleven” tot nu. Je kunt het zien als de schil van een ui. Gedurende de jaren heb je als het ware verschillende lagen over je pure zelf heen gekregen, om jezelf te beschermen. Bijvoorbeeld tegen negatieve feedback van anderen, angsten, trauma’s etc.

Deze lagen willen ervoor zorgen dat je niet meer gekwetst meer zult worden. Dat kan er echter voor zorgen dat je nu niet meer goed bij je gevoel kunt komen. Je probeert aan jezelf te werken, maar komt niet door de verschillende ui-lagen heen. Je wil bewust iets anders doen, maar je onderbewustzijn werkt als het ware niet mee. Dat komt omdat je onderbewuste ervaringen heeft gemarkeerd als bijvoorbeeld “gevaarlijk”, door een ervaring die jij vroeger hebt gehad. Heel jouw systeem is hierop geprogrammeerd. Terwijl die situatie eigenlijk helemaal niet gevaarlijk is. Of je onderbewuste heeft er teveel voordeel bij dat het zo blijft zoals het is, omdat deze zo geprogrammeerd is, dat je bijvoorbeeld “dankzij het roken” minder stress ervaart.

Hypnotherapie of hypnose helpt je om bij je onderbewuste te komen. Met hypnotherapie beïnvloed je dus het onderbewustzijn. Het resultaat is dat je vervolgens heel bewust en heel makkelijk dingen anders kunt gaan doen.

Diep in jou, bevindt zich het antwoord. Je hebt alleen het laatste zetje nodig om er te komen.

Ik geloof in jou!

Ik, Esther, geloof dat jij de beste versie van jezelf kunt worden, door die ui “af te pellen”. Toen ik in contact kwam met hypnotherapie, was ik meteen enthousiast. Vaak merk ik dat de cliënten die bij mij komen moeilijk bij hun gevoel kunnen komen, en daar ontzettend mee worstelen. Dat raakt me. Met hypnotherapie breng ik jou makkelijker en dichter bij je gevoel, zodat je verder kunt werken aan de thema’s die echt belangrijk voor je zijn.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnose of hypnotherapie kan helpen bij zowel fysieke, als mentale klachten. Het is heel effectief.

Voor jou, als je angsten hebt en wel “weet” dat ze niet nodig zijn, maar je toch steeds weer in paniek raakt.
Voor jou, als je wil stoppen met roken, wellicht al heel veel dingen geprobeerd hebt en niks werkt.
Voor jou, als je eigenlijk best lekker in je vel zit, maar weet dat je nog meer uit je leven kunt halen en patronen los kunt laten. Je de volgende schil van de ui wil afpellen en nóg meer met jezelf in verbinding wil komen.
Voor jou, als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt en graag steviger in je schoenen wil staan
Voor jou, als je allergische reacties hebt en daar graag vanaf wilt, of tenminste wilt verminderen.
Voor jou, als je angsten hebt en wel “weet” dat ze niet nodig zijn, maar je toch steeds weer in paniek raakt.
Voor jou, als je werkverslaafd bent en je jezelf letterlijk een burn-out in werkt.
Voor jou, als je fysieke klachten hebt (en/ of pijn) in welke vorm dan ook die komen van een emotionele klacht, zoals bijvoorbeeld stress, waar je je niet van bewust bent wellicht.
Voor jou, als je depressieve gevoelens hebt waar je graag vanaf wil.
Voor jou, als je al maanden slecht slaapt en niet weet wat de oorzaak is.
Voor jou, als je meer inzicht in jezelf wil zonder directe oorzaak maar jezelf wel verder wil ontwikkelen.

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie is een hele veilige therapie. Het werkt als een soort diepe meditatie, alleen is het krachtiger. We kunnen hypnotherapie los inzetten, of als onderdeel van een therapietraject met paarden.

Je bent tijdens een hypnose sessie echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Daardoor kun je werken aan een oplossing voor het probleem waar je mee bent gekomen. Je gaat met focus en alertheid aan de slag.

Trance, ook wel hypnose genoemd, is een fase tussen waken en slapen in. Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.

Via wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat je met hypnotherapie serieuze en effectieve veranderingen te weeg kunt brengen

Zelf de controle behouden, maar wel inzicht in je onderbewuste

Je houdt altijd de controle over jezelf, in tegenstelling tot wat je soms op televisie ziet. Als je de ervaring om wat voor reden dan ook niet prettig vindt, kun je meteen “terugkomen”. Denk terug aan het voorbeeld van de voor jou bekende bestemming. Als je onderweg bent en alles gaat zoals het hoort te zijn, dan heb je niet eens door dat je onderweg bent. Maar als er plotseling iets gebeurt, bijvoorbeeld een auto die niet stopt of die toetert, dan ben je meteen weer terug in het hier en nu en kun je direct actie ondernemen.

Na één sessie merk je al resultaat. Afhankelijk van je klachten, stemmen we af op jouw traject

Meer weten over wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?

Boek dan nu jouw eerste sessie!  Een sessie duurt 60 minuten en vindt plaats in mijn praktijk in Berlicum.

Ik heb al veel geprobeerd, werkt dit ook voor mij?
Dat kan ik je helaas niet garanderen. Ik weet namelijk niks van jouw situatie en van wat je allemaal al geprobeerd hebt. Mail anders even naar esther@ikhouvanmij.eu, dan kan ik je beter helpen.
Is dit ook geschikt voor kinderen?

Ja, hypnotherapie werkt ook voor kinderen. Zij kunnen zich vaak heel makkelijk overgeven en hebben minder de behoefte om de controle te houden, waardoor het juist effectief is.

Ik heb al eerder therapie bij jou gehad, kan ik dan alsnog een sessie boeken?

Ja zeker! Heb je iets concreets waar je tegenaan loopt? Dan is het zeker waardevol. Daarnaast kun je nooit teveel aan je persoonlijke ontwikkeling werken en is de kans groot dat naar boven komt wat je op dit moment nodig hebt. Voel je dus vrij om een eerste afspraak te boeken voor hypnotherapie, leuk om je weer te ontmoeten!

Ik ben stukken vergeten uit mijn verleden, kan hypnotherapie me helpen?
Waarschijnlijk wel. Het kan zijn dat je bepaalde ervaringen bewust hebt
weggestopt, omdat je ze als zo ontzettend pijnlijk hebt ervaren. Dat je
dit hebt weggestopt, zorgt er als het ware voor dat je hebt kunnen
overleven. Het is een mooie stap om met hypnotherapie te kijken wat je
je vanuit je onderbewuste kunt herinneren om zo je trauma’s te verwerken
Share This