Esther van Krieken

Esther van Krieken

Kinder,- jeugd,- en gezinscoach

Wat leuk dat je meer wilt weten over ons!

Ik ben Esther van Krieken, geboren in Den Bosch op 5 juli 1977. Ik groeide op in Nuland, een klein dorpje tussen Den Bosch en Oss, als kind van een hardwerkende vader (timmerman) en een zorgzame “thuismoeder” samen met mijn 2 jaar oudere broer. Hard werken is er met de paplepel ingegoten en hier pluk ik nu nog de vruchten van.

Ontwikkeling, ik had een relatief fijne lagere schooltijd en doorliep fluitend de middelbare schoolperiode. Ik wist toen al heel goed wat ik wilde; een beroep waarin ik dagelijks met dieren kon werken. Helaas werd me dit aan alle kanten afgeraden, want daar was geen brood in te verdienen…En wat doe je dan met zo’n achtergrond? Juist, je gaat werken.

Studeren ging ik weer op mijn 20ste. Fanatiek als ik was, haalde ik mijn diploma als Office Manager. Nog steeds niet wat ik diep van binnen wilde dus!

De omslag kwam toen ik mijn allereerste eigen paard kocht. Een 8-jarige Volbloed Arabier keek me aan met haar onwijs mooie grote ogen vol verhalen en nam plaats recht in mijn hart…Polka leerde me waar het nou eigenlijk echt om draaide in het leven. Ik moest leren omgaan met haar gedrag, wat op z’n zachtst gezegd een hele opgave voor me was. Zij confronteerde liefdevol, maar o zo duidelijk. Met mijn angsten en met mijn grenzen, die ik nauwelijks aangaf in het dagelijks leven. Ze leerde me samenspel, dat ik er mag zijn zoals ik ben en te reflecteren op mijn eigen handelen. Door haar kon ik doorzetten in moeilijke tijden, ook wanneer “de rest van de wereld” een ander idee had. Ik leerde leven in het hier en nu en ik realiseerde me dat, als het even niet zo lekker ging, er morgen weer een nieuwe dag vol kansen en mogelijkheden is. We hebben samen vele kilometers afgelegd met alleen een touwhalstertje om haar hoofd, volledig afgestemd op elkaar. Bij de zwangerschappen was ze er om op te leunen, eindeloos te kunnen “zijn” samen, gewoon genieten van dat wat er is.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend Eric en hebben we 3 fantastische kinderen. Sinds ik zelf moeder ben, ervaar ik des te meer dat ook kinderen hun eigen ontwikkelingen doormaken. In het dagelijks leven denk ik vaak aan mijn leermomenten met Polka en aan alle leermomenten die dieren me vroeger al schonken. Mijn drive om met dieren te werken, kreeg een soort van extra dimensie; werken met kinderen en hun ouders. Polka is nu een wijze dame op leeftijd en ze geeft haar lessen door aan mijn cliënten. Ik ben mijn droom gaan leven samen met haar en onze andere collega’s (de paarden). We begeleiden gezinnen en individuen met ieder hun eigen, unieke hulpvragen. Het hele gezin wordt betrokken in het proces. Samenwerking, zelfreflectie, angsten (h)erkennen, grenzen verleggen, liefdevol naar jezelf kijken, doorzetten, nieuwe kansen, zoveel als nodig is. Zijn wie je bent, want je bent perfect zoals je bent! We bieden het allemaal in een fijne omgeving.

Lopen jullie vast en hebben jullie hulp nodig?

Weet dan: hier is wat aan te doen. Mij is het ook gelukt! Ben je op zoek naar rust, verbondenheid, begrip en lol binnen je gezin? Dan helpen we je graag. Neem vrijblijvend contact met me op. De paarden en ik staan voor je klaar! Ook heb ik een team van deskundige, ervaringdeskundige mensen om me heen verzameld, die jou met liefde en plezier begeleiden.

Het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven, is de investering in in jezelf! Wij geloven in jouw kracht!

Ik stel je graag voor aan mijn paardenteam:  

Ik ben Polka, de wijze Arabische Volbloedmerrie, geboren in 1993 en daarmee de oudste van de kudde. Ik woon al sinds 2001 bij Esther. Samen hebben we al heel veel beleefd en vooral ook heel veel kilometers gemaakt. Ik heb nl. een super uithoudingsvermogen, ben daarnaast heel gevoelig, reageer op minimale signalen, ben (nog steeds) watervlug en vooral super geduldig. Ik ben heel intuïtief en begeleid jou graag door jouw processen. Heb je eenmaal mijn hart veroverd, dan heb je een vriendin voor het leven aan mij! Maar pas op, want ik verover ook met gemak jouw hart…

Polka Polka en Chantal5 

Ik ben Kiwanis, voor vrienden Kiwi, een Tinker ruin, geboren in 1997. Ik woon bij mijn allerbeste vriendin Dena en ben de buurman van de anderen. Met mij weet je wat je in huis hebt. Behandel me met respect en je hebt een echte goedzak aan mij. Iedereen mag op mijn rug zitten, ik doe echt geen vlieg kwaad.

paard Therapie en coaching met paarden 

IN LOVING MEMORY *23-10-2018

Ik ben Viento, een Andalusier ruin, geboren in 2004 en de allerbeste vriend van Djarfur. Wij wonen hier sinds september 2015. Ik ben echt onwijs lief en zachtaardig. Het is een uitdaging om echt contact met mij te maken, zodat we alles ook echt samen kunnen doen.

 

IN LOVING MEMORY *27-02-2019

Ik ben Djarfur, een IJslandse ruin, geboren in 2006 en dus de beste vriend van Viento. Eigenlijk wil ik met alles en iedereen vriendjes zijn, ik ben een echt kuddepaardje. Ik kan uren knuffelen en spelen en houd van een uitdaging. Ook kun je gerust op mijn brede rug in slaap vallen, als ik tenminste mijn dag heb. Want ik ben zoals een echte IJslander betaamt, onwijs eigenwijs. Ook ben ik erg sensibel en wil heel graag dat ik je kan vertrouwen. Ik ben heel duidelijk in mijn communicatie en wind er geen doekjes om!

IMG_5063 IMG_5836 

Ik ben Ruben, een mixje waar in ieder geval Welsh in terug te vinden is en ben geboren in mei 2010. Eind augustus 2016 werden Esther en haar kinderen Jens, Finn en Liv in 1 klap verliefd op mij. Dat zegt meteen veel over wie ik ben en wat mijn uitstraling en karakter doet met mensen. Ik ben heel lief, geduldig, speels, aanhankelijk, duidelijk aanwezig, tikkeltje eigenwijs, zorgzaam, een vriend waar je letterlijk en figuurlijk tegenaan en op mag leunen en ik raak niet zo snel van mijn pad.

 kim-en-ruben2  

Ik ben Sabah, Arabische Volbloedmerrie, geboren op 27 juli 2016. Sinds 5 juli 2017 woon ik hier. Ik heb een superfijne basis gehad en heb tot ik hiernaartoe verhuisde, in een fijne kudde gelopen samen met mijn moeder. Ik ben heel erg goed in Mezelf Zijn! Ik ben erg gevoelig, eigenwijs, lief, duidelijk, zachtaardig, speels, heb veel humor en mag nog veel leren. Daar heb ik gelukkig alle tijd voor en ik vind het heerlijk om het liefst al die mensen, die hier komen op mijn eigen manier te onderzoeken. Om mij kun je eigenlijk niet zo heel goed heen, want ik kan ook erg aanwezig zijn. Grenzen aangeven is dus wel fijn, dat schept voor mij ook duidelijkheid.

  

   

Lees hier wat klanten over mij zeggen:

Referenties

Onderstaande opleidingen heb ik gevolgd:

 • Kinder,- en opvoedcoach bij Tea Adema
 • NLP
 • Windopleiding; systemisch coachen m.i.v. paarden, Kracht van de Kudde
 • 3 PK kindercoach (met paarden)
 • IKEV; EMDR, Cref behandelaar, CREF Master, Oncologie, CREF Workflow
 • Embryologie, Jaap van der Wal
 • From womb to world, Anna Verwaal
 • Psychosomatiek (Henk Fransen)
 • Erkend Hypnotherapeut bij Hypnoworld Opleidingen en Hypnoseinstituut Nederland
 • Natural Horsemanship
 • Parelli
 • (H)eerlijk met paarden
 • Vernieuwend paardrijden
 • Body Awareness

Neem vrijblijvend contact met me op:

Share This