VOORNEMENS

Heb jij goede voornemens? En dan niet alleen omdat 2015 ten einde loopt en 2016 dichterbij komt? Goede voornemens mag je elk moment van de dag bedenken, uitvoeren en volhouden! Vooral dat laatste is nog weleens lastig…

Loesje

Welke goede voornemens heb jij? Is dat er 1, zijn dat er 2, 3, 4, 5,…. Is het een hele waslijst? Of heb je er geen? Ik denk dat iedereen wel iets heeft wat hij/ zijn graag anders, beter, mooier, enz. wil? Geldt dit echter niet voor jou, stop dan met lezen. Heb je ze wel, kies dan dat ene voornemen wat het meest je aandacht nodig heeft, meestal is dit het woord wat je het eerst echt ziet. Daar ga je je op focussen en de rest parkeer je voor later… en meestal zul je zien dat wanneer je aan het ene werkt, het andere in de positieve zin meebeweegt en krijg je deze (grotendeels) cadeau.

Zorg dat je doelstelling realistisch is. Droom groot, maar leg de lat niet zo hoog voor jezelf dat je eronder door kunt lopen. Dit is niet haalbaar en gedoemd te mislukken. Deel het op in kleine stappen. Wat ga je vandaag doen om je doel te behalen, wie of wat heb je nodig, wat kun je zelf doen, wat wil je volgende week, volgende maand, volgend jaar bereikt hebben in deze doelstelling? Schrijf deze op en hang het op een plek waar het zichtbaar is. Zo wordt niet alleen jij eraan herinnerd, maar worden je naasten er ook bij betrokken en kan de hulp zomaar uit onverwachte hoek naar je toe komen. Dit kunnen ogenschijnlijke hele kleine dingen zijn, maar net dat ene woord, die ene zin, dat ene gebaar van een ander kan zo helpend zijn voor jou.

Voordat je ’s avonds je ogen sluit, loop je de dag nog even na en noteer je voor jezelf (mag ook op papier of in een notitie in je telefoon bijvoorbeeld) wat er die dag goed gegaan is. Waar ben je trots op, waar krijg een goed gevoel bij? Met dat gevoel ga je slapen en reken maar dat je hersens je helpen in je dromen het juiste gevoel vast te houden en vast te leggen in je geheugen. Dit is ook iets wat dan vanzelf gaat en dat heb je dan ook maar weer mooi in the pocket.

Een misstap? Kan gebeuren! Zie het als een les, een onderbreking van de uitvoering van je plan en pak de draad positief weer op. Het helpt je niet om er over te gaan piekeren of om je ergens schuldig over te gaan voelen. Ga vrolijk en vol goede moed verder met je voornemen!

And last but not least: beloon jezelf en wees trots op elke mooie ontwikkeling die je hierin doormaakt. Geniet van het proces en gun het jezelf om te leren. Het doel behalen is mooi, de weg ernaartoe uiteindelijk nog veel waardevoller!

spierballen

JE KUNT NIET FALEN, TENZIJ JE OPGEEFT!

Wil je tips om (nog) meer van jezelf te houden? Download dan mijn gratis eBook

Het eBook is naar je onderweg. Bekijk je inbox en bevestig je download.